Festivaltrack 2:
Wij, de studenten van de Hogeschool van Amsterdam, weten dat er echt geen tijd meer is om de hervorming van de economie langer uit te stellen. Daarom is er deze studenten-track. Eerst gaan we in veertig minuten, met een panel, op een rijtje zetten wat wij vinden dat er nú moet gebeuren – en wat dit betekent dit voor ons onderwijs en praktijkgerichte onderzoek. Dan verspreiden we ons over het festival om te zien wat de aanjagers van de circulaire economie allemaal doen in de Provincie Noord Holland en de metropoolregio Amsterdam. Daarna komen we terug om onze eind-statements aan elkaar en met het bredere publiek van de conferentie te delen: wat moet er volgens ons nú gebeuren? Deze statements worden achteraf ook als filmpjes verspreid.
Georganiseerd door
Programma
14:15 – 15:15
Volg vooral de keynote en het panelgesprek in het plenaire deel van het festival. Dit vormt een rijke voedingsbodem voor ons eigen panelgesprek en de discussies daarna.
15:20 – 16:00
Panelgesprek en chat waarin wij als studenten met elkaar bespreken wat er moet gebeuren om de economie nu te hervormen – en wat dit betekent dit voor ons onderwijs en praktijkgerichte onderzoek.
16:-05 – 16:50
Verspreid je over de conferentie en laat je inspireren hoe startups en MKB-bedrijven in Noord Holland en de regio op het gebied van circulaire economie aan het innoveren zijn.
Speakers
Niek Putman – moderator
Projectleider Social Impact bij Community Centre Sesi op de HvA
Niek Putman is in 2019 afgestudeerd van Culturele Maatschappelijke Vorming. Hij werkt nu als projectleider Social Impact bij Commiunity Centre Sesi op de HvA. Hier ontwikkelt hij samen met studenten maatschappelijke evenementen rondom thema’s als de LHBTQIA+ community, racisme, dekoloniserend onderwijs en milieu. Ook werkt hij bij Mocca expertisecentrum cultuureducatie Amsterdam, een organisatie die de schakel is tussen kunst, cultuur en het onderwijs in Amsterdam. Eerder was Niek moderator bij Floor en Pakhuis de Zwijger.
Rosa Tibosch
Studente HvA
Rosa is stagiaire duurzaamheid bij de FBE HvA. Ze heeft de bachelor Wijsbegeerte gevolgd met een jaar Future Planet Studies en de master Philosophy, Politics & Economics met een uitwisseling naar Waseda Graduate School of Economics.
In haar vrije tijd is ze actief geweest bij de Nederlandse Klimaatbeweging, met name bij Fossielvrij. In de zoektocht naar structurele verduurzaming in het onderwijs heeft ze het Groene UvA Platform opgezet; een netwerk organisatie om de samenwerking tussen duurzame studenten organisaties op en om de UvA te versterken en ze toegankelijker te maken voor studenten. Tijdens haar uitwisseling is ze het Waseda Green Office Initiative begonnen.
Hella Boon
Studente Human Resource & Management
Hella is tweedejaars studente en de eerste sustainability ambassador van de faculteit Business en Economie. (SAP, door Tuanh Lam). Samen met 3 docenten van HRM is ze aan het onderzoeken hoe duurzaamheid verweven kan worden in het onderwijs. Op persoonlijk vlak is zij van jongs af aan al geïnteresseerd in natuur en daaruit voort vloeide duurzaamheid.
Fabrizio
Derdejaars Culturele en Maatschappelijke vorming
Fabrizio kreeg vanuit zijn studie de kans om een eigen sociale startup op te zetten. Hij zag sociaal ondernemers kleinschalig opereren en niet de waardering krijgen die ze verdiende. Met zijn bedrijf Socialpreneurslabel helpt hij sociaal ondernemers met commercie, relatiemanagement en verbindt ze aan grotere bedrijven en gemeenten. Afgelopen jaar heeft hij mogen pitchen over sociaal ondernemerschap op het TEDxHvAmsterdam evenement. Verder is hij als ZZP’er betrokken bij projecten die gericht zijn op coaching en participatie, duurzaamheid / Fairtrade en sport/sociale cohesie.